NO Gorenjske banke traži dodatne analize za udruživanje s Abankom

Bez autora
Feb 20 2012

Dok su nadzornici Abanke upravi dali suglasnost za realizaciju povezivanja s Gorenjskom bankom, nadzorni odbor potonje je zatražio dodatne analize. Dileme prvenstveno proizlaze iz pitanja hoće li udružena banka imati dovoljnu kapitalnu čvrstoću. Abanka je, naime, lanjskim gubitkom od skoro 120 milijuna eura uvelike pogoršala svoju kapitalnu adekvatnost. Gorenjska je banka zbog toga ocijenila da je kapitalna adekvatnost Abanke tik iznad zakonskih zahtjeva te da se udruživanjem ne bi znatno poboljšala, stoga zaključuje da je prije povezivanja potrebno osigurati resurse za dokapitalizaciju i eventualne partnere.

NO Gorenjske banke traži dodatne analize za udruživanje s AbankomDok su nadzornici Abanke upravi dali suglasnost za realizaciju povezivanja s Gorenjskom bankom, nadzorni odbor potonje je zatražio dodatne analize, izvještava Dnevnik.

Dileme prvenstveno proizlaze iz pitanja hoće li udružena banka imati dovoljnu kapitalnu čvrstoću.

Abanka je, naime, lanjskim gubitkom od skoro 120 milijuna eura uvelike pogoršala svoju kapitalnu adekvatnost. Gorenjska je banka zbog toga ocijenila da je kapitalna adekvatnost Abanke tik iznad zakonskih zahtjeva te da se udruživanjem ne bi znatno poboljšala, stoga zaključuje da je prije povezivanja potrebno osigurati resurse za dokapitalizaciju i eventualne partnere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik